Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

JAN TERLOUW | VRIJHEIDSCOLLEGE

Wie gaat er mee naar deze lezing? Graag zelf een kaartje kopen (vanaf 1 maart mogelijk). Verzamelen tot 15.45 buiten voor de ingang, daarna naar binnen.

JAN TERLOUW | VRIJHEIDSCOLLEGE

Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Dagelijks worden we overspoeld met nieuws waaruit dat blijkt. De in 1941 door Roosevelt geformuleerde Four Freedoms blijken anno 2018 nog steeds actueel en relevant. Het zijn de vier waarden waarop onze samenleving is gebaseerd: hoe we met elkaar omgaan, dat we gelijkwaardig zijn en dat we respect en betrokkenheid moeten tonen voor elkaar. Vrijheidscolleges wil aan de hand van deze Four Freedoms een bijdrage leveren aan het debat over vrijheid en actuele onderwerpen agenderen. Verleden en heden worden hierbij nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld.

Over onze spreker: Jan Terlouw

Als tiener maakte Jan Terlouw de Tweede Wereldoorlog bewust mee en ervoer hij wat het betekent tijdelijk niet in een rechtsstaat te leven. In zijn Vrijheidscollege refereert hij aan deze tijd en de invloed daarvan op de onze.

Jan Terlouw is schrijver en oud-politicus. In de jaren '70 was hij voor D66 lid van de Tweede Kamer en vervolgens Minister van Economie, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator in de Eerste Kamer. Naast zijn politieke carrière, schreef Jan Terlouw met veel succes kinderboeken: Koning van Katoren(Gouden Griffel en verfilmd), Briefgeheim en Oorlogswinter(verfilmd) zijn de bekendste. Ook schreef Terlouw met zijn dochter Sanne detectives. Eind 2016 hield hij in het tv-programma De Wereld Draait Door een bewogen pleidooi voor meer onderling vertrouwen, zijn 'touwtje uit de brievenbus' maakt veel indruk.

Kaarten zijn vanaf donderdag 1 maart online en aan de kassa van het Hereplein te koop.

Meer info: https://www.groningerforum.nl/agenda/activiteiten/jan-terlouw-vrijheidscollege

Details

***
zo 29 apr 2018
15:45
18:00
6 deelnemers
Groningen
Groningen
Groninger Forum, Hereplein 73
5 euro of 3,50

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 2/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 2/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van JAN TERLOUW | VRIJHEIDSCOLLEGE wordt geladen