Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Tegenlicht Meet Up "Next generation democracy"

Next generation democracy

2019 wordt het jaar van de waarheid voor de Europese democratie. In heel Europa wint het populisme aan kracht. Sterke leiders spelen in op onderbuikgevoelens en profiteren van de groeiende polarisatie. Er worden voorstellen gedaan voor migratiequota en internationale mensenrechten worden aangepast. De nationale staat en de nationale cultuur moeten weer dominant worden. Journalist en schrijver Casper Thomas vraagt zich af hoe millennials het belang van de democratie weer kunnen inzien en deze mogelijk zelfs afdwingen.

De afgelopen jaren ging er een zucht van verlichting door Europa toen de opmars van Marine Le Pen (van het Franse Front National), Norbert Hofer (van de Oostenrijkse FPŐ) en Geert Wilders (PVV) bij de verkiezingen werd gestuit. Maar inmiddels hebben populisten de macht in Italië, Hongarije en Polen. Het Franse ‘gele hesjes’-protest zaagt aan de stoelpoten van president Emmanuel Macron en andere politici van het slinkende midden.

In aanloop naar het Europees verkiezingsjaar 2019 lijkt er vooral bij millennials een nieuwe politieke waakzaamheid en strijdbaarheid op te bloeien. Welke strategieën en initiatieven zetten zij in om zich te verzetten tegen het groeiend populisme en te vechten voor de vrijheid? En met welke nieuwe oplossingen komen zij om de sociale onvrede ten aanzien van migratie en economische ongelijkheid ongedaan te maken?

Regie: Geert Rozinga

  • 19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht aflevering van de avond ervoor
  • 20.00 uur: start van de Meet up
  • 21.30 uur: borrel en napraten

Wilt u graag meedoen? Klik dan hier om aan te melden voor deze en/of andere Meet Up avonden

Details

***
ma 21 jan 2019
19:00
21:30
6 deelnemers
Utrecht
Utrecht
Centrale Bibliotheek
Gratis, aanmelden meetup vooraf noodzakelijk

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 1/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 1/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Tegenlicht Meet Up "Next generation democracy" wordt geladen